Een leesband, ook wel doorvoerband, wordt vaak als tussenband gebruikt wanneer er een langere afstand overbrugt moet worden binnen de productielijn. Ze zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen en zijn daarnaast uitgerust met wielen waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. 

Wat is een leesband? 

Een leesband is een doorvoerband die langzamer draait dan een reguliere doorvoerband. Daardoor kunnen mensen naast de leesband plaatsnemen om vervuiling of beschadigd product uit de productstroom te halen. 

Leesbanden zijn veelzijdig en kunnen daardoor in veel verschillende sectoren worden gebruikt. Zo worden ze vaak ingezet bij het vervoeren van goederen zoals agribulk zoals aardappelen, wortelen en spruiten, zand, grond en kunstmest. 

Daarnaast is een leesband ook goed toepasbaar binnen de afvalverwerking voor het vervoer van plastic, papier, metalen en andere producten. Maar ook in de industrie voor bijvoorbeeld plastic, puin of asbest uit te rapen. Dit wordt vooral bij saneringsprojecten toegepast.

Ze kunnen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden en zijn daarnaast makkelijk te transporteren doordat ze gestapeld kunnen worden. De bandbreedtes variëren van 800 mm tot 1200 mm en daarmee kan de capaciteit oplopen tot wel 800 ton per uur. Leesbanden zijn dus zeer veelzijdig in te zetten.

Leesbanden combineren met andere machines 

Een leesband is, niet alleen op zichzelf, een goede toevoeging om de processen binnen jouw project of uitdaging te versnellen. 

Ook in combinatie met andere machines kan een leesband je veel tijd en mankracht besparen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met een hallenvuller, ook wel boxenvuller of scheepsbelader genoemd. Zeker wanneer je een langere afstand tussen bijvoorbeeld een loods en een vrachtwagen moet overbruggen. Daarnaast kan een leesband ook heel goed gecombineerd worden met een opvoerband of doorvoerband. Deze toepassing kan een uitkomst bieden wanneer je grote hoeveelheden agribulk of grond en zand in bigbags of vrachtwagens moet laden. Door de opvangtrechter is de band gemakkelijk te laden waarna de band de goederen transporteert naar de gewenste plek. Op zoek naar een totaaloplossing? Bekijk ons volledige verhuur aanbod of neem contact op met een van onze specialisten. 

Ontdek of een leesband de juiste keuze is voor jouw uitdaging

Wil je weten of een leesband de juiste optie is binnen jouw bedrijf of project? Opzichzelf of in combinatie met een van onze andere machines? Bij ARS Rental kijken onze experts graag met je mee. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om samen tot een passende totaaloplossing te komen. Wanneer je kiest voor het huren van een mobiele doorvoerband bij ARS Rental, kies je voor zekerheid. Zo staan we 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar om jou de best mogelijke service te bieden. Ook hoef jij je niet druk te maken over installatie en reparatie. Je huurt al een leesband voor €625,- per week. Daarnaast zijn onze huurtermijn flexibel. Zo kun je snel aan de slag met jouw project. Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk het volledige aanbod leesbanden. Toch liever een leesband aanschaffen? Ook dat kan bij ARS Rental! Bekijk het aanbod hier.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!