Een scheepsbelader is een machine die de lading of goederen in het ruim van een schip kan storten wanneer deze niet direct vanaf de kade beladen kan worden. Andere namen die voor scheepsbeladers gebruikt worden zijn onder andere hallenvuller , boxenvuller of zwenkband. Niet alleen voor het beladen van schepen is deze band geschikt, ook in de landbouw- en industriële sector wordt er vaak gebruik gemaakt van een scheepsbelader of hallenvuller. Bij ARS Rental hebben we een breed assortiment aan scheepsbeladers en andere machines. Bekijk ons hele assortiment en ontdek de verschillende mogelijkheden. 

Waarvoor kan een scheepsbelader ingezet worden

Naast dat de scheepsbelader een waardevol transportmiddel kan zijn bij het beladen van schepen, is deze band ook zeer geschikt voor gebruik binnen de landbouwsector. Hier wordt hij voornamelijk ingezet bij de opslag van agrarische bulkgoederen zoals aardappelen, wortelen, knolselderijen, bieten en nog veel meer. Daarnaast wordt de scheepsbelader ook veelal ingezet binnen de industriële sector voor het verladen en/of transporteren van grondstoffen zoals erts, steenkool, puin, zand, grind, zout, houtpellets en biomassa. Ook voor minder voor de hand liggende grondstoffen, zoals granen, cacoa, sojabonen en nog veel meer, is de scheepsbelader een prima keuze.

Een aantal van onze scheepsbeladers zijn uitgevoerd met een gladde band. Deze telescopische band is zeer geschikt voor het transporteren van ontwaterde, vochtige en kleverige goederen zoals bijvoorbeeld slib, zand digestaat en dikke fractie mest. Weten of een scheepsbelader ook binnen jouw project een oplossing kan bieden? Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. 

Hoe werkt een scheepsbelader

Scheepsbeladers zijn makkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Tijdens het transporteren van het product kan de machine zwenken, in- en uitschuiven en omhoog en omlaag bewegen. Dat zorgt ervoor dat een schip goed beladen kan worden zonder dat deze zich hoeft te verplaatsen (verhalen). De scheepsbelader is te beladen met een doseerhopper of voorliggende transportband. Wanneer gecombineerd met een instorttrechter kunnen ze, afhankelijk van het product en te gebruiken aanvoer, direct worden beladen.

Doordat de scheepsbelader ook kan worden geleverd in combinatie met een doseerhopper , is deze gemakkelijk te beladen met bijvoorbeeld een shovel, vrachtwagen of kraan. De uittrekband in deze doseerhopper zorgt ervoor dat de producten gedoseerd naar de telescoopband worden gevoerd.

Wil je een langere afstand overbruggen en hier tijd en mankracht mee besparen? Ook in combinatie met een doorvoerband kan de scheepsbelader een goede oplossing bieden. Beide banden zijn er in verschillende bandbreedtes en lengtes met ieder hun eigen capaciteit. Zo kan de capaciteit van een scheepsbelader oplopen tot wel 850 ton per uur. 

Weten of een scheepsbelader de juiste keuze is voor jouw uitdaging?

Een scheepsbelader huren kan al vanaf € 925,- per week. Wil je weten of een scheepsbelader de juiste optie is binnen jouw bedrijf of project? Bij ARS Rental kijken onze experts graag met je mee. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we al de nodige uitdagingen voorbij zien komen en we doen er dan ook alles aan om samen tot een passende totaaloplossing te komen. Zo heb je naast een scheepsbelader, ook de keus uit diverse andere machines. Wanneer je kiest voor huren bij ARS Rental, kies je voor zekerheid. Zo hoef jij je niet druk te maken over installatie en reparatie. Ook staan we 24 uur per dag 7 dagen in de week voor je klaar om jou de best mogelijke service te bieden. Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk het volledige aanbod scheepsbeladers. Toch liever een scheepsbelader aanschaffen? Ook dat kan bij ARS Rental! Bekijk het aanbod hier.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!