In de landbouwsector worden grote hoeveelheden agribulk verwerkt, zoals aardappelen, uien, bieten en meer. Het opslaan en transporteren hiervan is vanzelfsprekend een flinke klus, die je liever niet handmatig doet. Gelukkig zijn hiervoor oplossingen, zoals de stortbak of ontvangtrechter waarmee het verwerken van aardappelen veel efficiënter kan worden aangepakt. Stortbakken of ontvangtrechters huur of koop je bij ARS Rental. Heb je een volledige transportlijn nodig? Ook daarvoor ben je aan het juiste adres bij ARS Rental.

Toepassing stortbak voor aardappelen en agribulk

Een stortbak of ontvangtrechter is het begin van elke transportlijn. Na het oogsten worden de aardappelen in de stortbak of ontvangtrechter gestort. Hierna wordt de agribulk direct verder getransporteerd, bijvoorbeeld via een transportband naar de hallenvuller of scheepsbelader. Vanaf dat punt kunnen de aardappelen of andere producten eenvoudig worden bewaard, verwerkt of verder getransporteerd. 

Ook kan de stortbak dienen als buffer, om zo te zorgen voor een continue toevoer van aardappelen of andere producten naar de transportlijn. 

Gebruik van de stortbak in andere sectoren

Niet alleen in de landbouw zijn stortbakken of ontvangtrechters een perfecte start van het transport van goederen. Ook in havens, recycling of industrie vormt de stortbak of ontvangtrechter de basis voor een transportlijn of juist om producten te kunnen scheiden. 

Zo worden stortbakken bijvoorbeeld gebruikt om plastic flessen, blikjes of karton te ontvangen vanuit een vrachtwagen waarin deze worden aangeleverd. Hier vandaan kan vervolgens het transport naar de verschillende delen in het recyclingproces worden gestart.

In havens worden vooral kolen, erts of graan uit schepen op de stortbak ontvangen. Bulkmaterialen kunnen op deze manier snel naar vrachtwagens of treinwagons worden getransporteerd voor het verdere vervoer. 

Ook in de industrie zijn stortbakken onmisbaar, denk maar eens aan het verwerken van voedsel, bouwmaterialen of andere producten. Zo kan de stortbak ervoor zorgen dat de productielijn van een continue aanvoer wordt voorzien of worden producten klaargezet voor transport. 

Stortbak huren doe je bij ARS Rental

De aanschaf van machines in een transportlijn kan een behoorlijke investering zijn. Natuurlijk worden de machines intensief gebruikt tijdens de oogst en andere momenten gedurende het jaar. Toch kan een stortbak huren een ideale oplossing zijn, zowel voor kortere als langere termijn. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te zorgen voor een opslagruimte als de stortbak niet wordt gebruikt voor aardappelen, agribulk of andere producten.

En besluit je na een periode van (langdurige) huur om de stortbak toch te willen aanschaffen? Dan is dit uiteraard geen probleem. 

Nog niet zeker hoe de ideale transportlijn voor jouw situatie eruit ziet? Onze adviseurs hebben meer dan 15 jaar ervaring en denken dan ook graag met je mee. Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog een advies of offerte aan om jouw transportlijn te optimaliseren.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!