Havens, recyclingfaciliteiten en de agrarische sector hebben allemaal één ding gemeen: een soepel lopende transportlijn is essentieel om materialen efficiënt te verplaatsen, laden en op te slaan. Vultrechters zijn hierin onmisbaar, in dit artikel lees je waarom dat zo is. Ook zetten we de voordelen van kopen en huren tegen elkaar af, zodat je zelf kunt bepalen wat in jouw situatie de beste oplossing is. 

Efficiënt laden en lossen in de haven

Zonder havens geen wereldhandel, hier worden goederen van over de hele wereld verplaatst en op transport gezet naar het vasteland. Om dit hele proces vloeiend te laten verlopen, is het van groot belang dat de doorstroming van goederen wordt gewaarborgd. In dit proces spelen vultrechters een cruciale rol. 

 • Bulkvervoer
  Bulkgoederen zoals graan, kolen, ertsen en meer worden in grote hoeveelheden vervoerd. Om de goederen snel en nauwkeurig in de schepen te kunnen laden, worden vultrechters ingezet. 
 • Stof minimaliseren
  Het laden van bulkgoederen kan veel stof doen opwaaien, wat schadelijk is voor het milieu en vooral ook voor de werknemers. Vultrechters voor bulkgoederen kunnen worden voorzien van systemen waarmee stof wordt beperkt. 
 • Verlaging van de kosten
  Omdat met vultrechters grote hoeveelheden bulkgoederen met hoge snelheid kunnen worden geladen, wordt het proces van laden en lossen stukken efficiënter. De wachttijden voor schepen wordt ingekort en de operationele kosten worden omlaag gebracht.

In drukke havens met veel op- en overslag, kan de investering van een vultrechter zich relatief snel terugverdienen. Dan is het dus slim om een vultrechter aan te schaffen. 

Is er sprake van variabele ladingen, waarbij slechts af en toe een vultrechter nodig is? Dan biedt huren een uitkomst, zodat je flexibel kunt zijn. 

Vultrechters in de recyclingindustrie

Duurzaamheid en het verlagen van de impact op het milieu is al jaren een hot item. De recyclingindustrie speelt een grote rol in het bevorderen van duurzaamheid. Vultrechters bieden hier een perfecte oplossing voor het sorteren en verwerken van materialen.

 • Sorteren van materialen
  Plastics, glas en metaal moeten worden gescheiden van ander afval voor het kan worden verwerkt. Vultrechters maken dit proces eenvoudiger, waardoor een zuiverder scheiding kan worden gedaan. 
 • Transport van materialen
  Nadat de materialen zijn gescheiden, moeten deze getransporteerd worden naar de volgende stap. Deze doorvoer wordt versneld door het gebruik van vultrechters. 
 • Vermindering van afval
  Omdat vultrechters zo’n grote invloed hebben op het proces van afvalscheiding, dragen ze ook enorm bij aan duurzaamheid. 

In kleine recyclingbedrijven kan de aanschaf van een vultrechter op het budget drukken. In zo’n geval is huren wellicht beter, zeker wanneer de vultrechter maar af en toe wordt gebruikt. Ook is het mogelijk om vultrechters eerst te huren en vervolgens tegen gereduceerde prijs alsnog te kopen. 

Grote recyclingbedrijven zullen snel de investering van de aanschaf terugverdienen, omdat vultrechters zorgen voor een versnelling van het gehele recyclingproces.

Agrarische sector efficiënter met vultrechters

Gewassen oogsten en opslaan is één van de kerntaken in de agrarische sector. Vultrechters kunnen hier een belangrijke rol in spelen, waardoor producten snel en veilig kunnen worden verwerkt. 

 • Oogstfaciliteiten
  Als gewassen, zoals bijvoorbeeld maïs of graan, van het veld naar een opslagruimte moet worden verplaatst, is het zaak om dit proces snel te laten verlopen. Zeker met de groeiende omvang van landbouwbedrijven of het dreigen van een regenbui die de oogst zou verstoren. Vultrechters zorgen ervoor dat producten snel kunnen worden geladen met een minimaal verlies. 
 • Opslaan van de oogst
  In opslagruimten heeft het de voorkeur dat de producten of gewassen gelijkmatig worden verdeeld over de beschikbare ruimte. Daardoor kan meer product worden opgeslagen op hetzelfde oppervlak. Vultrechters verdelen de lading op zo’n manier dat kwaliteitsverlies wordt geminimaliseerd.
 • Mengen
  Een andere veel voorkomende toepassing van vultrechters in de agrarische sector is het mengen van zaden, meststoffen of andere substanties. De vultrechter zorgt voor een gelijkmatige menging, waardoor het gewas succesvol kan worden verbouwd. 

Veel agrarische bedrijven hebben de oogst verdeeld over bepaalde periodes. Is dat bij jouw bedrijf ook het geval? Dan is het huren van vultrechters waarschijnlijk de beste optie. Zo beschik je over de vultrechter op het moment dat je deze nodig hebt en hoef je niet voor opslagruimte te zorgen. Is de oogst verdeeld over een groot deel van het jaar en heb je dus met grote regelmaat vultrechters nodig? Dan is kopen een goede oplossing. Ze ben je niet meer afhankelijk van een verhuurder en kun je altijd over de vultrechter beschikken. 

Vultrechters huren of kopen bij ARS Rental

Of je nu kiest voor huren of kopen, bij ARS Rental ben je aan het juiste adres. Met een breed aanbod aan diverse machines zoals hallenvullers, transportbanden en veel meer, is er altijd een ruime voorraad aanwezig om jouw uitdaging snel op te lossen.

Weet je niet zeker welke machine of combinatie voor jouw situatie het beste werkt? Neem dan zeker contact met ons op. Eén van onze specialisten adviseert je graag.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!